Här kommer mitt bästa recept på chokladbollar
Ingredienser
6 dl havregryn
200 g margarin
3 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2 msk kakao
1 msk kaffe
1 msk grädde (iMat matlagningsgrädde)
Gör så här
Lägg 6 dl havregryn i en matberedare (med knivar) och kör den i ca 20 sek tills havregrynen är söndersmulade.
Tillsätt resterande ingredienser, i den ordning de står i receptet.
Dela gärna margarinet i 3 delar så att det inte blir en så stor bit i matberedaren.
Mixa till en jämn smet, tills allt är sönderhackat och blandat.
Ställ smeten kallt i ca en timma.
Det är lättare att rulla ut bollarna om smeten är lite fastare, än precis efter mixning.
Rulla smeten till bollar, och rulla dem sedan i pärlsocker eller kokos, vilket ni föredrar.
Det går utmärkt att förvara dem i frysen, om ni inte äter upp dem närmaste dagarna!
